lauantai 19. toukokuuta 2012

Kansallispuistokiertue, feat kiinalaiset, osa1

Arizona
Hhöööhöh nyt väsyttää! :D Meinasin alkaa nukkumaan, mutta mitä sitä suotta, tämä luovuus on käytettävä hyväksi ja kaduttava sitten aamulla :D Kiertuebussi sitten alko. Pääsin siihen tosi helposti, taksilla hurautin kiinalaisen vanhainkodin eteen ja siellähän parveili jo nätti lauma kiinalaisia innokkaita turisteja. Ensinnäki taksikuski, joka oli Iranista, luuli mun puheen perusteella että oon Teksasista. Höhöhöhö! Enkä ees ehtiny sanoa mun lemppariletkautuksia eli Big O' joku tai This ain't mah first rodeo! Sanoin tuosta kämppiksille ja ne totesi heti että hulluhan se kuski on ollu.
Kalifornia, Death Valleyn kulma

Kalifronia, Mojave Desert

Noniin, mun superkuuma bussiristeily oli sitten täynnä kiinalaisia. Opas on kiinasta ja bussin kylessä on muutama hassu englannin sana. Istuksin bussissa ja kuuntelen perusteellista selvitystä kiinaksi, kaveri vieressä tulkkaa että kaks tuntia pidätät ni pääset pissalle. Roger that! Tulee se sieltä sitten englanniksiki, kymmenen minsan päästä. Edes kiinalaisia ei kiinnosta kaikki oppaan jutut, hyvin näyttää uni maistuvan. Kiviäki kiinnostaa vois nyt muokkautua että kiinalaisiaki kiinnostaa.
Arizona

Utah

Lähin siis reissuun 3 tuntemattoman tytön kanssa, jotka löyty kiertueen kotisivuilta. Tuli paljo halvemmaksi suostua jakamaan huone muiden kanssa, ja oon huoneessa kiinalaisen, taiwanilaisen ja hong kongilaisen kanssa. Kivoja tyttöjä. Istun bussissa taiwanilaisen Lillin kanssa, se on vähän vanhempi ja antaa mun istua koko ajan ikkunapaikalla. Tarjouduin kyllä olemaan keskelläki, mutta en osaa olla vaativan kohtelias ku on hyvä valokuvapaikka tarjolla. Annan sitten kuvani Lillille reissun lopussa, se on meiän diili. Muut kaks tyttöä on nuoria neitosia. Ja ooooh, meikällä on niin pitkä olo näitten kanssa, oon Lilliä pään verran pitempi! Mwah!
Zion, Utah. Tosi symppis pikku kaupunki

Cedars, Utah.

Ekana päivänä ajettiin Vegasin kautta Utahiin. Näin vaikka minkämoista maisemaa, ja vähän Arizonaaki sivuttiin siinä. Aika kuumaa ja karua maastoa, mutta hienoja kallioita. Yötä oltiin Utahissa pikkukaupungissa ja käytiin kaupasta ostaan ruokatarvikkeita viikon tarpeiks. Kiinalaistytöt tykästy mun ideaan ostaa 4-pack proteiinijuomaa, ja seuraavana päivänä toinen anto sitten omansa mulle. Maistu kuulemma rintamaidolta. Nyt on sitten 8 rintamaitopulloa juotavana. Minä kyllä varotin sitä protskun ominaismausta, mutta ei se silti halunu ottaa suklaamakua. Amatöörit :P Mää vedän ne rintamaidot!
Auringonnousu Utahissa

Utah

Toisena päivänä jatkettiin Utahin kiertuetta ja mentiin ekaan kansallispuistoon, Arches park. Siellä oli hienoja punaisia kallioita, joista on muodostunu kaaria. Puiston jälkeen jatkettiin Utahin läpi Coloradoon. Pääsin näkemään pitkästä aikaa mäntyjä ja koivuja ja tuli vähän koti-ikävä siinä sitten. Colorado on kuitenki vähän liian vuoristoinen ja puuttuu se Lapin mystiikka ollakseen ihan niinku Suomi, joten siitä sitten selvisin.







Kolmantena päivänä ajettiin Wyomingiin, missä meikällä meinas kyllä polla poksahtaa. En tiiä miksi, koska yleensä jaksan tylsiäki maisemia tosi hyvin, mutta ku moneen tuntiin ei näkyny ku kuivaa ruohoa ja muutama lehmä ni alko vähän tulla semmonen hassu olo... Sitten vitutti, ku kamerasta jumi linssisuojus. Kiinalainen opas alko käyä hermoon, ja päätin salaa että yritän olla tippaamatta sitä. Tai annan muutaman hilun. Älypuhelinsamsunki otti kans aivoon ku siitä loppuu patteri ihan älyttömän nopeesti. Taiwanilainen sanoi että sen aiempi matkakumppani oli pakkomielteinen iPhonen lataaja, joka huoltoasemalla piti ladata. Vähän häveliäästi alkuun etsiskelin itse niitä pistokkeita, mutta on se vaan jännä miten suurta tyydytystä siitä saa ku löytää vessasta, pelikoneen takaa, vessarakennuksen ulkoseinästä tai juoma-automaatin takaa pistokkeen. Se on vähän niinku geokätköilyä, ilman ohjeita.
Wyoming

Wyoming
Wyomingin paikallisasukkeja. Veikkaan että lehmiä on koko osavaltiossa enemmän ku ihmisiä, joita ei oo ku vaivaiset 600 000 ja se on amerikkalaisittain vähän.


Kolmas päivä huipentui Mount Rushmoreen. Olin vähän yllättyny ku siellä oliki vaan neljä pressaa, minä jotenki odotin vähän ruuhkasempaa vuorta. Söin siellä puhvelikeittoa, oli ihan maukasta. Ja sit käytiin Crazy Horsen muistomerkillä, eli se jäbä joka porasi Mt Rushmoren saa oman päänsä kallioon kera hevosen. Siitä tulee kyllä mun mielestä hienompi ku ite Rushmoresta. Ja siihen kallion alas tulee myös intiaani-yliopisto. Koko tää komeus oli siis South Dakotassa. Mun pikkulapsikiukutus katosi ku näin sitä paikallista luontoa, se oli niin lähellä Kuusamoa, ilma oli raikasta ja saatoin ottaa vähän juoksuaskeliaki tällä jalalla. Toivo elää!
Crazy Horsen tuleva malli, vielä 20 vuotta niin tuo takana oleva kallio on tämmönen

Tän verran nyt valmiina

Äijän käppänät

pressojen kanssa posee

mun kiinalaiset :) Kattokaa ku oon pitkä!

Mentiin sit semmoseen läpi ajettavaan eläintarhaan, missä eläimet jammailee autojen ympärillä vapaasti. Kiinalaiset villiinty ku ei voinu joka eläintä nähä kummaltaki puolelta bussia. No okei, kyllä minäki muutaman kerran nostin rojaalisen takamukseni kurottaakseni kuvan toiselta puolen bussia. Ihan yhtä hulluna välillä kuvailen ku neki.
arktisia susia

mustakarhu

mustakarhut ja toinen kiertuebussi

biisoni

Kiinalaiset on hassuja. Ne on heti kärppänä jossain missä on vähänki nähtävää, ja niitä on paljon. Päästään bussista johonki ni niitä parveilee ympärillä ihan sairas määrä. Ei olla ainoa bussi asialla nimittäin, joten saan nauttia välissä noin sadan kiinalaisen tuomasta lämmöstä. Ne iskee paikalle ku vihanen muurahaislauma mutta ne myös katoaa uuteen paikkaan yhtä nopeesti. Niin monen monta kuvaa on tullu otettua, missä joku kiinalainen pällistää photo bombina. Kestosuosikki on ku kuvaan bussissa taaksepäin, siihen tulee melkeen joka kerta harmaahapsisen kiinalaisvanhuksen heijastus.
Onpa komea kalliokuva! Eiku...

Toinen juttu on sitten mun käsitys niiden hygieniasta. Teksasin käsidesinfiointiin tottuneena vähän epäilyttää tää mun bussiposse. Kaveri kävi Kiinassa ja kertoi kuvien kera niiden vessakulttuurista. Anteeks nyt mut taas mä puhun vessoista, en tiiä miks tää on mulle niin kuuma peruna koko ajan... Mutta, Kiinassa on monissa paikoissa käytössä vessana vaan reikä lattiassa, minkä ääreen polvistutaan. Sen vuoksi kaikki, varsinki maalla asuvat kiinalaiset, ei oikeen hiffaa tätä länsimaista vessaa sen kaikessa monimutkaisuudessaan. Ne nousee seisomaan siihen vessanrenkaan päälle. Ja eihän se sitten aina osu kohteeseensa. Valehtelen jos väitän, että en joskus vähän yritä kurkata vessakopin alle nähdäkseni onko niillä jalat maassa tai muuten kyykkäysasennossa. Muutaman kerran ku meen ite vessaan kiinalaisen jälkeen on renkaalla pisaroita. Tämä on selvä syy epäillä vilunkipeliä!
Räiskyttelyä Colorado-joella
Auringonnousu Denver, Coloradossa

Colorado
Herätään joka aamu kello viisi jotaki, ja vaikka bussissa saaki nukkua ni vähän väsyttää. Perustelen tekstini häikäisevää laatua sillä. Eilen kävin hotellin pikkusella salilla toteamassa että tuossa pussissako mulla oli joskus hauis. Herranjee miten nopeesti tuntuu että lihas katoaa ku ei sitä ehi ruokkia. Kiinalaisethan on tosi tikkuja, mutta korvaan on tarttunu paljon ahistusta sen suhteen, että sellanen kroppa on vaatimuksena ja sen ylläpito ei kaikilta suju ongelmitta. Osa myös oikeesti haluais syödäki, eikä vaan näykkiä, mutta sitten tulee läski olo. Voeh, tyttöset pienoiset...
South Dakota

South Dakota

Jos en tarpeeks mainostanu tätä ite kiertuetta, ni on tää aika kätevä tapa nähä nää puistot, en ois omin lihaksin ikinä näihin päässy ku ei nuo julkiset oikeen toimi niin hyvin. Suosittelen, tätä multikulttuurikokemusta. Jalka on kans tykänny ku saa kevyesti liikuntaa suuren osan päivästä mennessä kuitenkin lepotilassa.
South Dakota
Ja nyt ku tän sain valmiiks, voin tyytyväisenä nauttia lopusta neljän tunnin unestani ja jatkaa samalla laadulla myös huomisen päivän. Matkasta on vielä Yellowstone ja Grand Teton national park ja Las Vegas jäljellä. Ja varsinki äitille tiedoksi, tein tänään kaksi postausta joten lue se Los Angelesin juttuki tosta aiempaa.

1 kommentti:

  1. Jos saat jostain ostettua idealsiteen tai liimasiteen(optiplaste) siihen nilkkaan.Se helpottaa ainakin vähäsen, särkylääkekkin auttaa.Harmi kun en ole laittamassa "taikavoidetta" kuten aina lapsena kun sulla oli kasvukipuja.
    Voi kun sinulla on kauniita maisemia siellä.Meijän Kitkasta lähti jäät eilen joten vähän jälessä ollaan kun katon nuita kuvia.Opettelehan kiinaakin vielä siellä.t.äiti

    VastaaPoista