lauantai 7. heinäkuuta 2012

Testamenttini seuraavalle

Tämä postaus on tarkoitettu sinulle, joka haluat olla minä eli lähteä vaihtoon Bayloriin, Teksasin tai minne tahansa Jenkkeihin. Yritän tässä vuodattaa viisauttani seuraavalle lähtijäpolvelle, sen mukaan mitä muistan tässä enää.


Matkavinkit

Mitenhän tänkin hienosti ruttaisi kasaan. Kirjoitin jo kerran hyvän pakkauslistan, mutta unohdin sen tyylikkäästi tallentaa, joten tässä nyt sitten dementisempi eli vajaampi versio siitä mitä muistan. Ja nää on sit mun mielipiteitä, sinä voit toimia toisin :)

Ihan ensinnäkin, unohda se Baylorin sairasvakuutus, älyttömän kallis ja se ei silti korvaa kaikkia terveyskulujasi jos joudut lääkärissä käymään. Sen sijaan pärjäät jollain nuorisovakuutuksella, itselläni oli Lähivakuutuksen nuorisovakuutus johon ostin kaksi lisäkuukautta matkustusvakuutuksen pidentämiseksi. Halvempi ja korvaa kaiken muunkin elämisen tavaroita myöten kuin vain flunssalääkkeet. En tullut tätä kuitenkaan testanneeksi, koska en onnekseni sairastanut edes sitä flunssaa.

Toisekseen, jos mahdollista saada kandidaatin paperit valmiiksi ennen lähtöä, mieti haluatko hakea maisterina vai kandina. Maisterina kurssit on parempia ja kohtelu laitoksen puolelta enemmän V.I.P. mutta mitään ylimääräisiä hupikursseja kuten liikuntaa et saa käydä, mikä taas kandina on sallittua.

Liity Finnairin kanta-asiakkaaksi, mikä olikaan palvelun nimi, että alat kerryttää lentomaileja. Saat mailit myös American Airlinesilta ja Unitedilta ja vaikka miltä muulta yhtiöltä sille samalle tilille.

Jyväskylässä halvat passi- ja viisumikuvat saa Minimanissa olevasta kuvaamosta. Siis oikeesti puolet halvemmat ku keskustasta.

Sanomattakin selvää, että suosittelen asuntola-asumista eli true Jenkki experienssiä. Rohkeesti vaan.

Voit hankkia ajokortin joko kansainvälisen ajokortin, tai niin kuin minä ja pelkän englanninkielisen käännöksen, joka omalla kohdalla riitti mainiosti. Helppo hommata ja halvempikin. Eli TÄSTÄ sen saat.

Kun pakkaat vaihtoa varten:

  • Iso laukku ja jätä väljäyttä.
  • Omat lempparikosmetiikat, Waco ei ole ostosparatiisi ja jos tahdot tuotteesi tekevän jotain tiettyjä temppuja, älä oleta löytäväsi ensimmäisellä viikolla superhienoja korvikkeita vanhoille tuotteillesi.
  • Vajaat pullot tiettyjä kosmetiikkoja. Painon optimoimiseksi kuvittele paljonko mitäkin tarttet, jotta sitten paluumatkan lähestyessä tavara loppuu ja näin tulee tilaa uudelle tavaralle.
  • Vain vaatteita, mitä oikeasti pidät, jottet ota turhaa roinaa. Bilehilevaatteita ei kovinkaan montaa, kuten todettua niin yökerhoja ei ole. Kivojen vaatteiden lisäksi:
  • Vanhoja rytkyjä. Itselleni vanhat venyneet farkut toimivat rentoina mutta asiallisina lentomatkustuksessa ja myöhemmin ryömin niillä luolastossa ja ratsastamaankin ne käy. Samaa koskee vanhoja talvikenkiäni. Joulu-helmikuussa voi sataa lunta, mutta ei niin etteikö niistä asiallisilla lenkkareilla selviäisi. Itsellä oli kuitenki varuilta vanhat kengät. Vanha takkikin voisi toimia. Ideana siis hylätä vaihdon päätteeksi nämä vanhat rytkyt ja säästää kivempia vaatteita likaantumiselta jos päätät harrastaa jotain jännää. Jotkut on myös tuoneet omat lakanat ja pyyhkeet, jotka myös hylätään, jos mennessä on laukuissa tilaa niille.
  • Koska tosiaan on kylmä marras-helmikuussa, et sentäs pipoa tarvinne mutta jotain syyskeleissä toimivaa asustetta tai kuten minä, eli kerrospukeutumalla nahkatakin alle.
  • Pue päällesi raskaimmat ja isoimmat kuteesi lentomatkalle, sinua ei sentään koneeseen mentäessä punnita.
  • Salmiakkia? Suklaata? Ota jotain kivaa maistiaista uusille kavereillesi ja näytä kuvia kotoasi tietokoneelta.
  • Itse tykkäsin elellä miniläppärillä. Painoa kilo ja kokoa 10tuumaa. Mahtuu jopa käsilaukkuun. Halvimmat löytyy Verkkokauppa.comista.

Kun olet paikan päällä:

  • Amazon.com! Nettishoppailun luvattu valtakunta. Kaikki, mitä olet aina halunnut mutta ei Suomesta löydy tai on kallista. Opiskelijoille ilmainen 6kk Prime-jäsenyys.
  • Osta toinen iso matkalaukku ostoksiasi varten. Lentokoneeseen saat tuoda ne molemmat, mutta jos reissaat ja haluat lähettää laukkusi Suomeen pois tieltä, käytä USPS eli postia. Ja siellä on suhteessa
  • halvempaa lähettää iso 30kg laukku kuin muutama pieni.
  • Nainen. Victoria's Secret. Nuf said.
  • Walmartissa on kaikki. Osta täältä sadevaatteet ja mitä tahansa tarvitset, lakanat, keittiövälineet jos kämppiksillä ei ole jne. 
  • Jos ei ole pakko, älä osta Meal Plania. Yksittäisen aterian hinta ei laske vaikka valitsisit minkä suunnitelman ja maksaa voi erikseen ruokalan kassalla. Ja vie myös kotiin, kerta maksat mansikoita yhdestä ateriasta. 
  • Jos kaipaat jotain terveyskikkailuja, niin kokeile tilata netistä iHerbistä kivoja juttuja. Tuosta mun blogin sivusta pääset sinne kätevästi ja saat siitä alennuskoodinkin. Ja kaverini Lindan jenkkivaihtoblogista TÄSTÄ löydät muutaman jenkkiruokavinkin.


Mun rinkka ja romppeet reppureissatessa

Reissussa:

  • Hyvä rinkka. Käy myös käsimatkatavaroihin, itseltäni ei koskaan edes väkisin punnittu sitä vaikka pyrinkin pitämään sen alle 8kg.
  • Minikokoinen kosmetiikka ja vain välttämättömin. Shampoita jne saa täydennettyä hotelleista ja hostelleissa voi olla muiden hylkäämiä hyviä tuotteita. Käytä mielikuvitusta, hiusharjakin voi olla kokoontaitettava.
  • Ei liikaa vaihtovaatteita. Itsellä oli yhdet farkut, shortsit ja caprit, alkkareita, parit rintaliivit joista toiset urheiluliivit ja muutama toppi ja muutama t-paita sekä tietty mun Alcatraz-fanipaitahuppari. Yövaatteina t-paita ja pitkät lököpöksyt, halusin vähän turvaa mahdollisten sänkyötököiden varalta eli että omat vaatteet on lakanoiden ja ihon välissä. 
  • Sateen varalta mulle ainakin riitti kevyt sadetakki, jonka alle voi kerrospukeutua tarvittaessa. Sateenvarjo veisi vain tilaa ja painaisi, takki on monipuolisempi.
  • Kevyet surkeat flip flopit jotta voit liikkua niillä hostelleissa ja käydä suihkussa, tällä vältellään jalkasilsaa ja kaikkea muuta mikä saa jalat vuotamaan verta jne.
  • Sea to Summitilla on tosi paljon kätevää matkatavaraa, itselläni on mm niiden Spork eli lusikka-haarukka sekä mikropyyhe, joka on tosi ohut ja pieni mutta imee ku sieni. Näitä saat Amazonista.

Voe tokkiinsa, ja nyt eiku hyvvää matkaa vaan :)

Ja bonusvinkkinä. Pidä blogia, tämä oli yllättävän hauskaa ja tästä sai itelle tosi kivan päiväkirjan muistoksi. Kattelen nyt, että teettäisin kuvakirjan joko pelkistä kuvista ja niiden teksteistä, tai sitten koko blogista vaan copy-pasteemalla. Mikäs sen herkullisempi muisto :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti