keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Dallas -for real this time- ja munajahti





Pääsiäislomalla lähdin venäläisten kanssa Joshin kotiin Dallasiin ja tällä kertaa tarkoitus oli oikeasti tutustua kaupunkiin eikä vaan huristaa autolla lävitse.

Perjantaina mentiin Six Flags huvipuistoon, joka on erikoistunut vuoristoratoihin. Itsellä on tasapainoaisti tarkentunut tai huonontunut, miten sen nyt ottaa, kun en enää oikein kestä pyöriviä vekottimia, ns pesukoneita, mutta vatsanpohjasta kouraisevat vuoristoradat on oikeen jees. Tosin vähän tiukkaa tekee korkeilla paikoilla, mikä lisää kunnon annoksen adrenaliinia ratoihin. Osa laitteista meni ihan jumalattoman korkealle ja hirveetä kyytiä alas, kyllä siinä muutama aivosolu luuli kuolevansa.


Jonotus...
Ensin ylös
Sit vähän alas
Sit oltiin alusvaatteita myötin läpimärkiä


Lauantaina pyörittiin sitten kaupungilla. Mentiin junalla Joshin asuinalueelta keskustaan ja käppäiltiin ympäriinsä Art Districtilla. Isoja pilvenpiirtäjiä, joiden ympäriltä löytyy kaikenlaisia patsaita ja puistoalueita. Sinänsä keskusta on vähän jännä kun suurimmaksi osaksi ravintolat ja ostosalueet on ostareissa jossain kauempana, joten keskusta on jäänyt muita asioita varten.






Sitten tietty käytiin töllistämässä Kennedyn murhapaikkaa. Keskellä tietä on maalattu X, joka kuvastaa paikkaa tiessä jossa Kennedyn pää lepäsi hänen kuollessaan. Tie on normaalissa käytössä ja Dallasin autoilijat on yksiä maan törkeimpiä, joten turistien juostessa keskelle tietä poseeraamaan X:n vieressä kuolintapauksiakin on sattunut.


Siellä se X on ukon takana
murhatalo

Aitoon teksasilaiseen menoon tutustuttiin Joshin isovanhemmilla ja pääsiäiskirkossa käytiin enemmän tavallista kirkkoa muistuttavassa kirkossa ja sitten pääsiäisaterialle toiselle mummolle, jonne tuli myös Joshin sukua. Vanhat ihmiset viäntää niin paksua teksasmurretta, että lande ohoi! Sunnuntaina vedettiin myös pääsiäismunajahti, joka on jenkkiperinne, johon mekin saatiin osallistua kun he halusi että ulkolaiset saa kokea koko riemun. Ensin piilotettiin pikkulapsille karkkeja sisältäviä muovimunia pihalle ja sitten oli meiän vuoro. Pojat oli liikkeellä tosimielessä ja itse sain haalittua 11 munaa ja niidenkin eteen sai tosissaan juosta. Hauska perinne, jota toteutetaan Suomessakin mutta yleensä sisällä talossa ja vähemmällä munamäärällä ja yleensä suklaamunilla. Itsellähän on aina käynyt pääsiäiskukko tuomassa munia sängyn alle pipoon, mikä ei ymmärtääkseni ole kovin yleistä Suomessakaan. Amerikkalaisten mielestä kukko kuulostaa loogisemmalta kuin pupu, kun kyseessä on munat, mutta toisaalta tuossa jahdissa tulee vähän äksöniäkin. 




Munajahti alkaa!



Pääsiäiskirkko ja virsikirja

Dallasissa on monia maan kalleimmiksi asuinalueiksi lueteltavia lähiöitä, joissa talot maksaa miljoonia. Usein ne kuuluu lääkäreille tai bisnesmiehille, joiden myös odotetaan pitävän paljon juhlia taloissaan ja tämän vuoksi talojen olkkarit on näin suomalaisen silmään kolkkoja vaikka kristallikruunut roikkuukin katossa ja liian isoja ollakseen viihtyisiä ja kotoisia. Lähiöiden "dress-koodiin" kuuluu mm käyttää yli pari tonnia jouluvaloihin yms. Josh asuu keskiluokkaisella alueella, joka omaan silmääni oli ihan siistiä aluetta, mutta koska ympärillä on niin paljon rikkaita ihmisiä Joshin alue on sitten sitä ”ei-hyvää-aluetta”. George Bushit asuu Dallasin rikkaimmalla alueella, joka on samalla koko maan rikkain alue. Ei ihmekään, että molempia kiinnosti pitkälti rikkaiden asioiden ajaminen.






Ostoksiakin tehtiin, ja tulinpa ostaneeksi sen oranssin iltapuvun kun se sattui onnekseni olemaan alennuksessa. Ja vähän muutakin kivaa, mutta pitäähän se kun täällä halvalla juttuja saa. Yksi ilta käytiin pelihallissa keilaamassa ja pelaamassa lasersotaa. Illan hikoilut tuli tuosta sotimisesta, monet matsit pelattiin ja vaikken nyt poikia voittanut mutta tytöksi hyvin, kuulemma. Artem oli venäläinen tappokone, mutta sitä hauskempaa se olikin kun siihen sattui joskus osumaan. 

Sitten käytiin Skandinaavi-kaupassa, kokonainen talo pyhitetty skandi-tavaralle. Wooden Spoon on nimi ja sieltä löytyy meiän karkit, salmiakit, hillot, ruisnäkkärit, Presidentti-kahvit ja vaikka mitä.

Skandinaavitalo
Karkkihylly!
Ostokset






Ainoaksi miinukseksi reissulta mainitsen ruuan. Viimeksi postasin että jee jee, ihan hyvin menee tuon syömisen kanssa, mutta haluan tarkentaa tähän, että heti kun on amerikkalaisten ruokinnan armossa niin jo lähtee turpoamaan. Josh ei syö vihanneksia, joten en odottanut kummoista hänen perheeltäänkään. Ei ne lihavia ole, mutta ei ne kyllä terveellisestikään syö. Kyllä nyt yhden pääsiäisen selviää jos ei ihan sitä just omaa ruokaa saa, mutta kyllä se harmittaa kun joutuu itteensä tunkemaan ties sun mitä aamusta iltaan.

Pilvenpiirtäjän pihalta


Kroatia-kylä

Joshin Chihuahuat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti