keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Keep Austin Weird




Joshin ja Joshin Austinista kotoisin olevan kaverin kanssa lähdettiin yhden yön ja päivän mittaiselle reissulle Teksasin pääkaupunkiin Austiniin. Agendana oli jatkaa strippiklubilta tullutta teemaa ja mennä homoklubille, mutta perhana soikoon se oli kiinni! Olin kovasti sitä odottanut ja murehdin asusteiden tyylikkyyttä jne. Kyseisellä klubilla olisi ollut esitanssijoita häkeissä ja unisex vessat joissa ei ole ollenkaan kopeissa ovia. Ajatus on niin kummallinen, että olisin sen halunnut kokea. Ja dragqueenit on kans oma alakulttuurinsa, niin sanotusti yön valtiattaria joita tulee kohdella kunnioittavasti jottei ne ala sulle ihan olemaan biaaatch! :D Mutta minkäs teet, kiinni oli. Jalat oli illan päätteeksi ihan myöhennöstä kun pitkästä aikaa tallusti korkkareissa ja samoten oli ihan kiva vähän tälläytyä ja pistää hametta päälle jne.







Tutustuttiin sitten muuhun baaritarjontaan, 6th Street on täynnä baareja, joihin saa kävellä sisään ilman sisäänpääsymaksua. Isoja ne ei ollu, mutta ihan hauskaahan se on kun saa vaihtaa paikkaa ilmaiseksi heti ku siltä tuntuu. Käytiin mm Coyote Ugly baarissa, leffasta tuttua country meininkiä ja tytöt tanssi baaritiskillä. Sitten oltiin hipsteri-baarissa, jossa soi 70-luvun musa ja ihmiset oli rennosti pukeutuneita, muutamalla miehelläki ties mikä pyyhesetti päällä. Bat Barilla oli ikkunassa siistit led-poi’ta pyörittelevät naistanssijat. Intouduin tilaamaan netistä itselleni samanlaiset ledi-pallot narujen päässä, sekä siihen semmosen nätin kankaan ja erikseen vielä kangasliput joita heilutella. Hauskaa häröilyä tiedossa kesänurtsille ja jos oikeen oppis ni miksei yhdistäs sitä nättiä kangastanssia tangolleki. Multitaskausta :P

Coyote Ugly
Oltiin yötä siis Nikin, Joshin kaverin, vanhempien luona. Niillä oli tähän mennessä hienoin vierailemani Teksas-talo, iso piha ja kaikki uutta ja tilavaa. Venäläisperäinen jenkkiperhe, ja isovanhemmat asuu samassa talossa. Aamiainen karppi-style eli munakasta ja pekonia, kyllä upposi.



Naapurin super-teksasilainen puutarhasommitelma. Teksasin itenäistymissotiin liittyvä kanuuna ja  "Come and get it!" kanuunalippu. Ja koko sota lähti liikkeelle pikkiriikkisen kanuunan takia.

Kaupungilla vietettiin iso osa ajasta Capitolilla eli osavaltion päähallintorakennuksella. Jokainen osavaltio kun saa säätää omat lakinsa hyvin pitkälle niin tämä on kuin minieduskunta. George Bush ja Rick Perry lienee ne meille tutuimmat lähiaikojen Teksasin kuvernöörit ja tuollahan ne on ollu säätämässä sekä hyviä että mitä kummallisimpia lakeja vrt viime syksynä laillistettiin aseidenkantolupa kaikissa Teksasin yliopistoissa. Baylor on omalta kohdaltaan kieltänyt tämän, mutta esim Austinin University of Texasissa, jossa on 60000(!) opiskelijaa aseita saa kantaa piilotettuna vapaasti. Käytiin kävelemässä tuon yliopiston kampuksella ja olihan se ku pieni kaupunki.
Capitol

























Lainsäätöhuone

Aika hauskaa kun kun "kyllä"-äänestys on AYE, kunnon piraattikieltä, ja "ei" on  NAY eili nääh :D
Mielenosoittajia pihalla


Toisilla oli vähän pehmeämpi viesti: Love your Mother

Hiipparoitiin pitkin kaupunkia tutustumassa keskustaan ja ajeltiin ympäriinsä. Austinin motto on Keep Austin Weird eli kaupungin henki on tarkoituksella olla omituinen ja boheemi. Ollakseen Teksasissa onkin jännä, miten Austin on yksiä koko maan liberaaleimpia kaupunkeja, uskonto ei ole samalla tavalla pakottavaa saatikka ihmisten ajattelu tai käyttäytyminen yhtä säänneltyä. Ystävällisiä ne silti on, niin kuin kaikki eteläosavaltioissa yleensäkin.

UT:n kampus

kampus ja iso torni

yliopiston joku rautamamma

Austin on myös profiloitunut terveys ja kuntoilukaupungiksi, joten pahimmassakaan burgerilassa rasva ei valu pitkin reisiä vaan tuotteiden ravintoarvot on paremmilla kantimilla. Sain ilokseni valita syömäpaikan ja valitsin Muscle Maker Grillin ja ah, sieltä sai peräti vähähiilihydraattisen aterian, jossa oli kunnon jöötikananrinta. Ja oikeista marjoista tehty smoothie. Josh joutui vähän päänvaivaa näkemään, että löysi sieltä sen hampparin itselleen, josta poistatti kaikki vihannekset ja pyysi kokojyväleivän sijaan valkoisen sämpylän siihen. Voi luoja paratkoon miten me ollaan nykyään napit vastakkain näissä ruokajutuissa, sen puolelta katsottuna minä olen hankala ja ällö kaikkine kasviksineni ja aina tuputtamassa omaa ravinto-oppiani kun taas mun mielestä Joshin ruokavalio on aivan karmiva ja totaalisen idioottimaista kieltäytyä pienimmistäkin parannusehdotuksista.
Kitara-patsaita näkyi pitkin kaupunkia

Muscle Maker Grill <3

Keinu keskellä kaupunkia

Käytiin myös Teksasin historia-museossa, tuli vähän tutummaksi miten tämä iso möykky on muodostunut. Teksasilaiset tuntevat suurta ylpeyttä itsestään ja ymmärrän kyllä miksi. Ensinnäkin Teksas on osavaltiona täysin kykenevä olemaan oma valtionsa, jos se niin tahtoisi. Resurssit ruuan, työvoiman ja öljyn suhteen riittäisi käymään sievoista kauppaa naapurimaiden kanssa. Ensin Teksas taisteli itsensä Meksikosta vapaaksi, sen jälkeen se taisteli osana yksiä etelävaltioita, jotka käyttivät orjia työvoimana. Se, että toisin kuin moni muu osavaltio sen on pitänyt taistella olemassaolostaan on luultavasti toiminut valtavana ihmisiä yhdistävänä voimana. Sotien seassa on pitänyt luoda vahva identiteetti siitä, että ”me ollaan me ja me ei haluta olla niin kuin te, ja sen eteen me ollaan valmiita taistelemaan”. Teksasiin yhdistettiin sitten cowboyt ja villi länsi, markkinoitiin se, mikä teki Teksasista ikonisen paikan omana kulttuurinaan. Öljy mullisti koko Teksasin elämän, ihmisistä tuli varakkaita ja kaupungit levisi kuin pullataikina. Omasta mielestäni tämä rikastuminen olisi voinut tapahtua vähän hitaammin, niin kaupungit olisi saaneet rauhassa kehittyä kauniiksi, toiminnallisiksi keskuksiksi sen sijaan, että nyt autolla huristetaan pitkiä matkoja yhdestä asiointipisteestä toiseen. 
Museon pihalta, Texas Lone Star




Välissä en kyllä ymmärrä noita poikia kun ne ottaa valokuvan, niin järjestelmällisesti siitä jäi aina jotaki pois. Nyt ne ite halusi että kiikun tuo armadillon päälle, ja mitä siitä kuvasta sillon pitäs löytyä? No minä ja armadillo, kaksi asiaa. Mutta ei, aina jommalta kummalta puuttuu pää tai joku muu osa, joka on oleellinen tunnistamisen kannalta. Ja sitten ku on niin herkkä hipiä herroilla että ei oikeen passaa neuvoa...




Tämä kirja löytyi lahjapuodista ja tokihan se kiteyttänee kaiken, mitä miehestä etsii tai haluaa ja näköjään vinkkiä vällyjen väliinki löytyy. Blogin tiedoista näkyy pieniä tilastoja ja niiden mukaan joku on löytänyt blogiini hakusanoilla "mistä kunnon mies". Öh, mitäs tuohon nyt sitten sanoisi... Tulit oikeaan paikkaan?   Miehen sijaintia en tiedä, mutta tuon kirjan avulla opit tunnistamaan hyvän saaliin niin ei mene ohi jos vaikka snägärillä siihen törmäät.

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava blogi ! hehkutin tätä sulle jo kyllä tuolla tankoilu foorumillakin. haluan niin itekkin vaihtoon! (ehkä vielä joskus) En malta odottaa sun seuraavaa postausta! :D

    terkuin iitaliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kiitos :) Ja ei muuta ku hakemusta vetämään ja reissuun sitten vaan, ihanhan täällä lököttelee :P

      Poista