lauantai 5. toukokuuta 2012

Kappa Kappa Gamma, Beta Theta Phi

Baylorhan on periaatteessa raitis kampus ja uskonnollisuus rajoittaa mielensisäisesti juhlinnan kiihkoa. Periaatteessa. En tiiä jaksaako näitä mun "Teema-numeroita" kukaan lukea, mutta hei, kirjottelenpahan itselleni :P Ja on vissiin viimenen laatuaan, en keksi enää mitään teemaa, joka ois jääny roikkumaan.

Oman havaintoni mukaan täällä on kahden tyyppisiä ihmisiä: niitä jotka elelee kiltisti ja niitä, jotka on päässeet pakoon tiukkaa kotikasvatusta ekan kerran elämässään ja revittelevät nyt siipiään. Jälkimmäisen ryhmän tulos ei ole kovin kaunis, kun tosiaan näitä asioita opetellaan myöhäisellä iällä ensimmäistä kertaa, ilman järjen hiventäkään. Muistetaan, että boolit voidaan tehdä 90% alkoholista, mikä on tietty suorastaan loistoajatus...

Kaikkea sanomaani en ole itse todennut, mutta toistan tässä oppimaani. Sisar- ja veljeskunnat järjestää eniten bileitä. Monien mielestä nämä kreikkalaisperäiset yhteisöt on täysin naurettavia, ja tosipuheessa suomalaiset pissikset ei ole mitään verrattuna sisarkuntatyttöihin. Mikä ÄÖ, ei täällä vaan oo näkynyt? Sanoin kavereille, että joo leffoista on tullut semmonen käsitys, että ne on vähän tämmösiä: "O.M:G! I just had a thought! Oh, wait, it went away, nevermind. Phiuh!" Kaverin mielestä se oli hauska, koska se oli niin totta. Särähtää korvaan ikävästi kun aikuisessa iässä oleva tyttö puhuu kuin mikäkin teini, aksenttia ja rytmiä myöten.

Tässä on yhden Baylorin sisarkunnan tekemä rekrytointi-rap-video. Sisarkunnan nimi on Kappa Kappa Gamma. Jos ite perustaisin sisarkunnan niin sen nimi olisi Phi Beta Dippa Dappa Kappa.


Sisarkuntiin haetaan ns rush-tapahtumissa. Baylor on tässä vähän kesy, mutta muualla ihmiset on kohdanneet erinäisiä tehtäviä, jotka tulee läpäistä jotta pääsee sisälle. Pahin, mitä kuulin oli että tytön pitää riisua alaosattomiksi ja kävellä portaat ylös jalat harallaan ilman että reidet koskee toisiinsa, jolloin kaikki alhaalla olevat tietysti näkee ihan kaiken. Jos reidet koskee, ylhäällä odottava tuomari työntää tytön alas portaita. Ei vaan voi käsittää... Kun pääsee sisään, on edessä monet siirtymäriitit. Pojille tehdään mm muukalaislegioonasta tuttua hylkäämistä, eli ajetaan poika ilman rahaa ja kännyköitä jollekin rikostiheälle alueelle ja katsotaan sitten palaako se sieltä. Usein on voimassa myös säännöt, että tiettyyn aikaan asti ei saa puhua ollenkaan vastakkaiselle sukupuolelle, jotta kiinnyttäisiin omaan porukkaan tai että pitää olla 24h kiinnitettynä toiseen kuntalaiseen. Lapsi on terve kun se leikkii? Yliopisto, ihmiset, yliopisto, ei yläaste....

Tämän videon hauskuus saattaa avautua vaan, jos on nähnyt näitä ihmisiä "in action", mutta laitanpa tämän silti. Hauskinta on se, että se ei edes niin välttämättä ole liioiteltu.

Tyttöset myös pukeutuu yhtälaisesti, hakuvaiheessa tosi nätisti mutta sitten sisälle päästyään mikroshortseihin ja niin isoon t-paitaan, ettei niitä shortsejakaan enää näe. Vyölaukut on myös tulleet takaisin muotiin. Valokuvissa poseerataan selkä mutkalla ja pylly törröttäen. Iso osa sisarkuntatytöistä on koulussa hakemassa tulevaa rikasta aviomiestä, ja sen vuoksi sisarkunta on tärkeä, että pääsee tutustumaan niihin poikiin. Sitä ei uskoisi, mutta ilmeisesti kevytkenkäistä seksiäkin harrastetaan, kuka mitenkin fiksusti. Muistetaan nyt, että yhtälö raskaana+naimaton on Baylorille iso nou nou. Sitä se teettää, kun kotona on lapset ahistettu muottiin. Sisarkunnista suurimmalla osalla on myös tietty painotavoite, missä tyttöjen on pysyttävä ja jotain tehtäviä, että nyt ei saa syödä kuin salaattia. Surullista nähdä kun 9 dollarin meal plan ateria käytetään pelkkään kouralliseen salaattia.
Huom, pallo on ilmassa!
Biletys tapahtuu sitten kampuksen ulkopuolella, koska sen sisäpuolella voi saada moisesta jopa potkut. Sisar- ja veljeskunnilla on täällä oma klubitalo, mutta kukaan ei asu niissä. Voit siis törmätä tähän sakkiin missä tahansa, saatatpa saada sellaisen kämppikseksikin. Se on itseasiassa todennäköistä, sillä noin 80% väestä kuuluu johonkin kuntaan. Älä silti murehdi, ne on kilttejä ja mukavia.

Itse pääsin kokeilemaan amerikkalaisia kotibileitä, joissa pelattiin Beer Pongia eli kaljapingistä ja Quartersia eli kolikkopeliä. Amerikkalaiset juomapelit on jännittäviä, itse kyllä tykkään, ei mitään istumista ja käsien läpsyttelyä tai korttipelejä niin kuin Suomessa. Beer Pongissa yritetään heittää pingispallo vastustajan olutlasiin, jolloin tämä joutuu juomaan lasin tyhjäksi. Quartersissa isketään kolikolla pyötää ja yritetään kimmottaa se shottilasiin, jolloin vuoro siirtyy seuraavalle. Pelissä on kaksi shottilasia, joista toinen jahtaa toista ja jos lasit päätyy samalle tyypille, se joutuu juomaan. Se oli tosi jännä peli, kaikki huusi ja hitto soikoon minä olin kone! Jelly shottejakin tuli kokeiltua.

Yksi minua harmittava piirre näissä jenkkinuorissa on se, että seurustelut otetaan heti alusta tosi vakavasti ja naimisiin mennään erittäin nuorena ja lapsia hankitaan nopeasti. Tämä siis siinä parinkympin alkupuolella, naimissa olo 19v ei ole mitenkään tavatonta. Missään vaiheessa ei ehdi elää sitä nuoruutta. Sellainen konseptikin näillä on kuin Ring before Spring-deal, eli kun kosii viimeisen opiskeluvuoden syksyllä, ehtii keväällä valmistella häät ja valmistua yliopistosta ja kesällä sitten naimisiin ja ilmeisesti sen jälkeen voi sitten unohtaa sen mitä on koulussa oppinut. Avioerotilastot on korkeita, enkä yhtään ihmettele. En voi massakäyttöön suositella tuota naimisiin nuorella iällä-konseptia, koska kun miettii miten teinejä nämä tytöt ja pojat oikeasti on niin kyllä pitäs ensin itse kasvaa ennen kuin ryhdytään mihinkään vakavaan settiin. Kaiken tämän lisäksi ihmisillä on turhan nuorena paineita saada se aviosuhde kasaan. Esimerkiksi minä itse, täysin tuosta putkesta irrallaan roikkuva 25v nainen olisi näillä markkinoilla jo vanha käntty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti