torstai 10. toukokuuta 2012

Suuri Seikkailu

Varatessani lentolippuja joulukuussa huitaisin kerralla kunnolla aikaa matkustelulle ja otin paluulennon 5.6 New Yorkista, saapuvaksi 6.6 Helsinkiin. New York, koska näin varmistan näkeväni sen ja koska sieltä saa parhaimmat lennot Suomeen. En voi käsittää miten olin lähestulkoon ainoa looginen vaihtari joka oli lippuja varatessaan ottanut huomioon sen, ettei halua palata Teksasiin reissausten jälkeen vain ottaakseen paluulennon. Minulle se oli itsestäänselvyys, en ihan käsitä miten muut ihmiset ei usein ajattele asioita kovin pitkälle.

Ajan kuluessa alkoi muotoutua ajatus siitä, mitä haluan sitten tehdä sen kuukauden aikana ja kenen kanssa pystyn reissaamaan ja jakamaan matkaani. Osan ajasta vietän uusien jyväskyläläiskavereiden kanssa, jotka löytyi facebookin ja kv-palveluiden blogilistan kautta, mutta suurimman osan ajasta olen itsekseni. Viikon kansallispuistokiertueella olen 3 aasialaistytön kanssa, jotka vaan sattumalta löytyi sen firman nettisivuilta, saa nyt nähdä mitä siitäkin tulee. Osaksi yksin olo on vain väistämätön kohtalo, koska moni kaveri oli kyllä tulossa mukaan mutta joutui perumaan, mutta toisaalta otan sen haasteena ja kokeillaan nyt sitäkin. Toisaalta kaipaisin että voi jakaa ja höpöttää toiselle koko ajan, ja että on joku jakamassa järjestelyvastuuta.
Näillä mennään, ja taustalla Meksiko, Ciudad Juarez, joka näkyy El Pasossa Saran kuistilta. NOORA! Huomaa  sun antama Marimekko-heijastin! :D

Suunnitelma: 


6.5 Wacosta Mamman luo San Antonioon

8.5 El Pasoon Amtrakilla, Saran ja Ulpukan luokse

10.5 El Pasosta lentokoneella San Fransiscoon

13.5 San Fransiscosta yöbussilla (8h) Los Angelesiin

14.5 Los Angeles


16.5 Sara ja Ulpu lähtee Miamiin ja Bahamalle, minä lähden kansallispuistokiertueelle bussilla Los Angelesista: Las Vegas (Nevada), Richfield (Utah), Arches national park (Colorado) ja Denver (Colorado), Cheyenne (Wyoming), Crazy Horse, Bear Country ja Mt Rushmore (South-Dakota), Yellowstone National Park, Grand Teton National Park ja Jackson Hole (Wyoming), Salt Lake City (Utah), Las Vegasissa pois.

22.5 Grand Canyon ja ilta Las Vegasissa, sitten yölennolla New Yorkiin

23.5-28.5 New York

28.5 kiertuebussi Washington, DC., Philadelphia ja Niagara Falls

30.5 yöbussilla (Greyhound, 13h) Niagaran putouksilta Chicagoon

31.5-3.5 Chicago Saran ja Ulpun kanssa

3.-5.6 New Yorkiin lento Saran ja Ulpun kanssa ja illalla 5.5 lento Helsinkiin

6.6 Helsingistä lento Ouluun ja äiti ja iskä hakee Kuusamoon ja pääsen rutistamaan Potusta ilmat pihalle. The end.

Siniset on reissuja, joita kävin koulun aikana, punaiset koulun jälkeen ja mustat lentoreittejä.
Koulun aikana, kun tässä nyt tästä reissaamisesta puhutaan, kävin siis:
New Orleans, Bayous ja Baton Rouge (Lousiana) 
Dallas, Houston(lentokenttävuorokausi), Austin, San Antonio, Lake Whitney (Texas)
Atlanta (Georgia)
Miami, Everglades, Key West ja Orlando (Florida)




Varasin just liput tuohon Zumanityyn Vegasiin, siellä pitäs esiintyä mm Felix Cane, yksi maailman ensimmäisistä ammattitankotanssijoista. Oli erittäin brutaalia varata liput puhelimessa, koska nettisivut ei toimineet. Yritä siinä selittää joka nimeni kirjain erikseen, V niinku Victory, E niinku Elephant, T niinku Ticket ja sitten alusta ku ei toinen ymmärtäny ja sama kadun nimen kanssa ja äh.. Ihmettelen jos tuo nyt oikeasti toimi ja saan lippuni ku sinne menen.

Seuraavaksi varais liput Lion King musikaaliin.
Aika paljon olen siis yksin tuon reissun aikana ja aika monta kohdetta siihen nyt mahtuu. Hirveen moni on ilmaissut huolensa mun puolesta ja täytyy sanoa että hämmästyn itsekin jos voin loppua kohden todeta että kas, sehän onnistui. Vaikka ne asiat usein järjestyykin niin on niillä myös tapana mennä monimutkaisiksi. Sen näkee sitten, että tuleeko jotain ylitsepääsemättömän vaikeata eteen. En usko että henki lähtis, toisin ku äiti ehkä luulee, mutta epämukavasti se voi käydä jossain vaiheessa. Väsynyt tulen ainakin olemaan.

Treffit T-Rexin kanssa Museum of Natural Historyssa ois mielessä.
Nykissä yövyn sellaisen mukavanoloisen naisen asunnolla Manhattanilla ja itseasiassa sen kanssa samassa huoneessa. Aiemmin en ois ehkä viitsiny moista läheisyyttä sietää, mutta eipä se nyt enää haittaa. Ja ekan New York päivän ohjelmaksi olen jo ajatellut nokosia Central Parkissa. Tällä naisella on myös oma tanko kotona ja se vähän lupaili mulle ilmaista vieraspassia samalle studiolle sen kanssa, jotta pääsen tunneille ilman maksua. Ei kyllä tullu sporttivaatteet mukaan, eikä sen puoleen korkkaritkaan, kun katsoin että eh eh, omat korkkarit on suositellut ottaa mukaan tähän studioon. Taas näitä tän luokan paikkoja :D 

Kämppä Nykissä, sinne siis :P
Matkalle varustauduin kevein tarvikkein. Mukana on pelkkä rinkka ja netistä sain minikevyen laukun, repun ja pyyhkeen, jotka kaikki taittuu avaimenperän kokoon. Muutama toppi ja T-paita, alusvaatteita, farkut, caprit, shortsit ja yhdet parit sukkia, koska ainoina kenkinä on vain FiveFingersit. Miniläppäri, iPod ja kännykkä, ja tässä kohtaa voin todeta, että mun prepaidi ei ilmeisesti toimi muualla kuin tietyssä osassa Teksasia, joten ilman Mamman antamaa älypuhelinta olisin nyt täysin ilman puhelinta. Sitten minikoossa kaikki kosmetiikat, meikkeinäkin on vaan ripsiväri ja rajauskynä. Silti se tuntuu liian raskaalta rinkalta, mutta eipä sille nyt voi mitään. Pyykkäystä harrastan sitten kun voin, mutta otin myös vähän vanhoja alusvaatteita, joita heitän roskiin matkan varrelle.

Ja taas tää pakollinen koti-ikävä-kuva:

Päähkänäkalliolta Kuusamon Kitkajoelle. Tästä teetin 120cm leveän Canvas-taulun,  jota en oo nähny vielä mutta äitille se on jo postitettu.



Loppuun vähän huumoria


1 kommentti:

  1. Nuitten reissujen jälkeen toivon että nähdään sinut laskeutuvan Oulun koneesta,ehjänä ja terveenä.Onnea matkaan terv.äiti

    VastaaPoista