tiistai 1. toukokuuta 2012

The Range is Hot! The Finn is blastin'!

Viime viikonloppuna toteutui vihdoin ja viimein koko lukukauden yritteillä ollut reissu ampumaradalle. Ois kyllä harmittanut jos ois jäänyt kokematta, eihän nyt Teksasissa voi käydä menemättä ampumaan joten pakkohan tämänki lehmitytön oli mennä hakemaan tulikaste tähän aiheeseen. Näin äkkiseltään heitettynä yhtenä isoimmista jutuista mitä teksasilaiset rakastaa on autot, jääpalat ja aseet. Muistan muuten kerran kun luulin tukehtuvani jääpalaan, mutta sitten se suli. Hieno tarina. Ja onnellinen lopetus. Ampuradaltaki tultiin kaikki elossa pois, minä, yleisö ja aseet.

Suurin osa naisista ampuu kuulemma aluksi somet missä sattuu ja selkä takakenossa. Enpä ollu poikkeus.
Joku aika sitten Teksasissa mentiin jopa niin pitkälle, että yliopistoissa sallitaan nykyään laillisesti kantaa asetta. Baylor on kuitenkin sen omilla säännöillään kieltänyt ja moni ei itseni mukaan lukien oikein ymmärrä että mitä se ketään auttaa kun kaikki ammuskelee hädän hetkellä ja sitten se ase on myös kourassa silloin kun mielenterveys heittää, sanotaan nyt vaikka kun kuulet tyttöystäväsi pettäneen sinua. Ideahan on se, että kun aseet on kaikilla koko ajan mukana, kukaan ei käytä omaansa. En myöskään haluaisi nähdä aseita kaikkien pikkusten sisarkuntatyttösten kätösissä, ne ois varmaan kimaltavan pinkkejä ja sitäkin vaarallisempia.
ööööööhhhhh....


Cowboyhistoria se varmaan on tähän kaikkeen johtanut, turvatonta oli olla uudisasukas intiaanien keskellä, sitten on kaikki villieläimet ja nyt saa sitten varoa ihan vaan toisiaan. Perustuslaki määrittelee, että aseeseen on jokaisella kansalaisella oikeus ja sitä saa kantaa melkeinpä missä tahansa paitsi lentokoneessa. Ampumaan vei sitten minunkin tieni, eikä siellä kukaan kysellyt että pysyykö se ase mulla kädessäkään ja tiedänkö mihin suuntaan tähtään vai ajattelinko ampua vähän summa mutikassa.

Psykakaverin poikaystävä omistaa aseita ja suostui tulemaan meille opettajaksi. Se otti mukaansa sen oikein perinteisen cowboy-revolverin ja sillä sitten tussauteltiin. Eihän me kaverin kanssa ensin osuttu kyllä ollenkaan sinne paperiin päinkään edes. Mutta kyllä se siitä sitten kehittyi ja alkoi saada paperimies osumaa.

mun taulu

Ampuradalla oli useampi teksasilainen herrasmies harjoittamassa kansalaisoikeuksiaan ja niillä oli rivissä useita aseita, en tiedä mitkä kaikki olisi Suomessa sallittuja kun osa nyt näyttää just semmosilta pankkiryöstö-James-Bond-välineiltä. Mutta herrat tuli aina avuliaasti neuvomaan ja näyttämään että miten ne sormet oikeen menis ja miten pitäs seistä jne.

Yksi mukava herra oli oikeen panostanut harrastukseen ja ostanut tosi kalliin käsiaseen, jonka nimeä en nyt todellakaan muista, mutta sen saaminen kestää ikuisuuden ja maksaa paljon, koska siinä on äänenvaimennin. Äänenvaimentimet on monessa osavaltiossa kiellettyjä niiden korkeasta rikollisuuskäyttöasteesta johtuen. Mutta kiva kun saatiin kokeilla, tästä se salamurhaajan ura vielä urkenee, jos ei lahjat agentiksi riitä!


Yllättäen Teksas ei olekaan se kaikista asehulluin osavaltio, sen tittelin nappaa Arizona. Teksasissa aseen saa USA:n kansalainen, kun käy 8h asekurssilla ja osallistuu kirjalliseen ja taitokokeeseen, jotka on kuulemma ihan naurettavia. Sitten saa ostaa luoteja melkein mistä vaan ja aseitakin aika monipuolisesti. Waltsustakin löytyy tiettyjä asetuotteita, löytyy sitten ostoskärrystä "sitä jotakin" niiden munien ja maidon lisäksi. Järkyttävän kokoisia tussareita harvalta löytyy niiden hinnan takia, mutta oikein huokealla 30 dollarin hinnalla saa jo pienen käsiaseen. Ja niitä saa kuulemma myydä myös omalla kotikirppiksellä, kunhan on ensin hakenut siihen semmosen pikkusen paperin taustaksi että lupa löytyy hankkiutua aseestaan eroon. Voihan naamapalmu ku näitä juttuja välissä kuuntelee :D


Ihmeellistä on se, mitkä aseet on sitten sallittuja. En ihan käsitä miksi esimerkiksi on saatava saada omaan kotikäyttöön eräskin 50 kaliiberin kivääri, jolla voi lävistää tankin. On kuulemma kätevä metsästyksessä jos tahtoo ampua peuran, joka käyskentelee toisella puolella osavaltiota. Lähempää ei kannata ampua, menee muuten koko peura ihan poroksi (eh eh...). Tai sitten automaattiaseet, jotka ampuu sarjatulta. Kuulinpa myös hauskan teorian miten vähentää ampuma-aserikollisuutta: nostetaan tehokkaiden aseiden luotien hintaa  niin korkeaksi ettei kellään ole varaa ampua ainakaan kovin montaa ihmistä niillä. Ja siinä kun työskentelee ja säästää rahaa tähän murhatyöhön saattaa elämänlaatu muutenkin kohentua. Nyt vaan sit joku toteuttamaan tätä :P


Vähän kysellessäni yleensä kaikilla virkamiehillä ja esim baarimikoilla yms on aseet ja tavallisena päivänä ruokakaupan noin sadasta asiakkaasta noin kolmellakymmenellä on aseet ja niistä yli puolet on laittomia aseita. Missään muualla en myöskään usko näkeväni seuraava kieltokombinaatiota bussissa: Ei jäätelöä, juomia ja käsiaseita. Kaikki muu siis sallittua.

Nyt oon sitten BADASS! Niinku! Älä mulle ala, niin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti