lauantai 28. tammikuuta 2012

Kolmas viikko

2006 olin 18v ja Englannissa kielikurssilla ja sen kesto oli sama kuin nyt olen täällä ehtinyt olla. Tuon kokemuksen perusteella luulin että en jaksaisi ulkomailla pidempiä aikoja, koska uuden kulttuurin turhautumisvaihe iski ja halusin jo kotiin kaikesta mahtavuudesta huolimatta. Nyt, kypsempänä ja henkisesti kasvaneena jaksan oikein hyvin. Nimeän ainoaksi ongelmaksi Lousianareissulta hämmentäväksi jääneet välit siihen yhteen ranskalaiseen. Siirryin tutkivalle linjalle, pakko myöntää. Tunnustan että hoksittimet hyrähti pyörimään ja tästä eteenpäin tavoite on saavuttaa miellyttävät välit ja päästä jyvälle mitä sen tytön päässä oikein liikkuu.
Burgerilla psykalaisten kanssa. Ravintolan nimi: Health Camp ja burgerin nimi: Health Burger.

Lousiana-reissun maanantaina lähdettiin sitten suruissaan kotiin. Waco tuntuu niin tyhjältä miljoonakaupungin jälkeen. Silti itse en koe sitä niin suurena juttuna kuin muut tuntuvat tekevän. Tuntuu vähän samalta kuin aikoinaan Kuusamossa. Ihmiset, jotka käyttäytyivät kuin teinit jupisevat kurkku suorana pikkukaupungin tylsyydestä samalla kun itse löydän iloja pienistäkin asioista. Olen ehkä ainoa, joka ei valita asiasta koko ajan vai olenko sitten ainoa joka osaa elää hetkessä ja pelata niillä korteilla jotka on annettu. Onhan se pieni, mutta kun minulla on siellä niin paljon hyviä juttuja, niin paljon kavereita ja opiskelu ja liikunta pitää mielen virkeänä. Minulla on huomattavasti enemmän paikallisia kavereita kuin muilla vaihtareilla, jotka eivät kyllä näytä niin älyttömän innokkailtakaan aina haalimaan paikallista seuraa. Ongelmistansa huolimatta maisterius toi suuren sosiaalisen hyödyn ja kämppikset tuovat oman lisänsä.
syvemmältä psykan käytäviltä

koulun värit lattiassakin. vasemmalla oleskelualue kera piirtotaulun.

Koulujutut alkaa pikkuhiljaa hahmottua mutta vähän pelottaa, että niskaan hyppää hirveä suma tekemistä loppukautta kohden. Mietin kyllä koko ajan miten saisin eri kurssien kurssityöt yhdistettyä ja pääsisin helpommalla :P Mikään ei lämmitä mieltä niinkuin nerokas possunreikä :P Tietokoneen sain kuntoon loppuviikosta, mikä oli todella ihana juttu. Tulin käyttäneeksi paljon kämppisten koneita ja huomasin pientä riippuvuuden oireistoa itsestäni kun oloni oli mitä kummallisin iltaisin ilman konetta. En sen puoleen saanut opiskeltuakaan. Jotenkin sitä on niin tottunut että se kone on auki siinä vierellä vaikkei sitä mihinkään käytäkään. 
Sam's Club, jättikokokauppa.

Kämppikset ostoksilla jättikokokaupassa.

jättiläjä juustopalleroita! huom musta kamerakotelo antamassa perspektiiviä.

Viikonloppu vietettiin sitten Wacossa viime viikon reissusta väsähtäneenä. Hirveän jännäksi ei viikonloppu muodostunut ja kaikesta ajan määrästä huolimatta en saanut mitään koulujuttuja tehtyä. Koulujuttuihin tarttumisen tehottomuus ja unirytmi ovat palanneet normaaliksi, enää ei spontaanisti herätä seitsemältä. Suomen päästä sain perheopintojen kurssilta viestiä, että olenko varmasti huomannut saamani kurssiarvosanan. Nappasin nimittäin urani ensimmäisen ykkösen. Ja vastasin takaisin, että ”kiitos olen huomannut, en arvellut sen olevan noin huono essee mutta en ole aikeissa tehdä asialle mitään, olen vaihdossa.” Perheopintotyyppien näkökanta vähän aikaisemmin vaihtooni ja kesken jäävään sivuaineeseen oli, että voisin tehdä heidän opintojaan täältä käsin, jos vain joku postittaa minulle kirjoja Suomesta. Vuosisadan suunnitelma.
naapurin pallero

päärakennus iltaloistossa

Olin ulkona kahtena päivänä viikonloppuna. Toisena vaihtarien ja toisena paikallisten kanssa. Paikallisten sisälsi vähemmän juomista ja enemmän autoilua baarista toiseen. Ja se oli itse asiassa hauskempaa. Vaihtarit olettavat saavansa täältä samat ilot kuin kotimaistaan, mikä johtaa tylsistymiseen ja valittamiseen, kun taas paikalliset vain semityytyväisenä tallaavat eteenpäin. Viikonlopusta jäi käteen uusi ystävä, naapurissa asuva saksalainen tyttö, Julia. Tulipa sitten melkein heti päätettyä että mehän tehdään Spring Break reissu yhdessä. Uusi matkaseura, check!
Margarita slushie-muodossa(?)
Fish Bowlin kimpussa. Huom jään määrä, kuten kaikissa juomissa täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti